Balance your body and mind programma

Sta jij op dit moment op een kruispunt in jouw leven?

Loop jij op dit moment op meerdere vlakken vast in je leven op sport-, voeding-, mentaal- en/ of werkgebied? Ben je bang dat als je zo doorgaat dat de situatie alleen maar erger wordt en je zelfs op korte termijn dreigt uit te vallen door bijvoorbeeld een depressie, long covid of burn-out?
Loop je vast in de reguliere gezondheidszorg, waar zij jouw klachten op fysiek en mentaal gebied los van elkaar zien?
Sta jij voor je gevoel stil en voel je je onrustig en uit balans? Wil jij een echte gedrags- en leefstijlverandering ondergaan, maar lukt jou dat niet alleen?

Ik weet hoe jij je voelt, want ook ik ben zelf drie keer keihard vastgelopen in een depressie, long covid en een burn-out. Ik zocht voor adequate hulp, maar ik merkte zelf dat deze hulp lang duurde voor het op gang kwam en niet altijd goed beschikbaar was op het moment dat ik het nodig had. Dit resulteerde erin dat de situatie zelfs slechter werd op dat moment. En wanneer ik eenmaal hulp kreeg, merkte ik dat deze niet geheel aansloot bij mijn verwachtingen en mijn behoeftes. Want mijn lijf vertelde mij van alles, maar door de vele achtergrond ruis en doordat we in deze maatschappij helemaal niet geleerd hebben om te voelen wat ons lichaam ons duidelijk maakt, kon ik daar niet zoveel mee. Daarnaast worden in de reguliere gezondheidszorg en de maatschappij klachten op zowel mentaal als fysiek vaak los van elkaar gezien.

Lichaam en geest in balans

Om een echte gedragsverandering teweeg te brengen, heb je minimaal 100 dagen nodig. Daarom gaan we in dit unieke 16 weken programma, die we geheel persoonlijk op maat maken op basis van jouw wensen en behoeftes, jou zowel mentaal als fysiek uitdagen. Hierbij begeleid ik jou op het gebied van zowel gezonde mindset, gezonde voeding en mindfull bewegen/sport. Door jouw problemen holistisch te benaderen en aan te pakken, kunnen we jouw lichaam en geest weer in balans krijgen en zo zorgen voor een fitte lichaam en geest. Zo leer je te voelen welke keuzes voor jou juist zijn, bewandel jij jouw eigen unieke pad en kun je zijn wie je echt bent!

De voordelen van coachen
Z

Je komt in beweging, zodat je jezelf verder ontwikkelt.

Z

Toekomstgericht, je richt je blik vooruit.

Z

Bewustzijn staat centraal.

Z

Je krijgt zowel inzicht in je denken als handelen. Ook leer je een nieuw gedrag aan en hiernaar te handelen.

Echter heb je zelf de verantwoordelijkheid in handen voor jouw gehele proces en het eindresultaat, waarbij ik je uiteraard ondersteun en faciliteer zodat we het beste uit het traject kunnen halen. Daarbij is het belangrijkste uitgangspunt dat we werken vanuit een gelijkwaardige relatie tussen jou als coachee en mij als coach.

Wat levert het jou op?

Z

Je weet je (onverwerkte) emoties de ruimte geven en eventuele trauma’s uit het verleden worden opgespoord. Deze worden op een veilige, lichaamsgerichte manier aangepakt, zodat de fysieke blokkade niet langer een belemmering voor je hoeft te zijn.

Z

Je ontvangt inzicht in je eigen (voedings)patronen en durft nieuwe, geleerde patronen in te zetten.

Z

Je weet hoe je uit je hoofd en in je lichaam kunt komen, doordat je je bewuster bent van je lichaam en ook luistert naar de signalen en emoties die het aangeeft.

Z
Je beweeg- en voedingsdoelen krijgen een boost.
Z

Je ervaart een fitte lichaam en geest die in balans is.

Z

Je ervaart een gedrags- en leefstijlverandering, doordat je bewustere keuzes kunt maken op het gebied van gezonde voeding, beweging en een gezonde mindset.

Z
Je staat in je kracht en bent authentiek, waardoor jij je eigen uniek pad durft te bewandelen.

Door mijn unieke collega het paard zijn de voordelen nog groter

Z
Confronterend, eerlijk en direct
Z
Spiegelen jouw gedrag
Z
Je leert voelen naar je lijf en je emoties
Z
Je komt snel tot de kern, doordat je knelpunten inzichtelijk gemaakt worden en tot vernieuwde inzichten leiden
Z
Gericht op authenticiteit
Goed om te weten
9
Met paardencoaching voer je activiteiten met paarden uit. Je zit niet op het paard, maar staat of loopt ernaast.
9

Ook met (lichte) angst voor paarden is paardencoaching mogelijk, geef dit even aan tijdens het intakegesprek.

9
Ervaring met paarden(coaching) is niet vereist.
De investering in jezelf

Vanaf 1750 euro (bij basisvoeding programma)

Het long covid traject is een afgeleide van het balance your body and mind traject. Prijs kan iets variëren ivm op gemaakt programma voor deze groep.

Zowel paardencoaching als coaching zonder paard is mogelijk. En zowel live als online.
Diverse methodes kan ik inzetten om jou op weg te helpen, waaronder traumagericht coachen, systemisch opstellen, Internal Family Systems (voor meer informatie zie Over Mij).

Omdat ik in de praktijk zie dat de mentale gezondheid van de cliënt invloed heeft op het hele gezin, bied ik 1 of meerdere coachsessies aan gericht op de impact voor het gezin en reik ik handvaten uit aan hen. De sessie kan ingezet worden naar wens ism met partner of gezin. Kosten: 75 euro per uur icm een coachtraject.

Sessies bij het eigen paard en op eigen locatie zijn op aanvraag mogelijk.

Let op: de paardencoach locatie in Berkel en Rodenrijs is op aanvraag mogelijk.

Betaling kan in 1x of in termijnen betaald worden:
– In 1x: totale bedrag
– 2 termijnen: totale bedrag + 100 euro extra
– 4 termijnen: totale bedrag + 250 euro extra

De zorgverzekeraars vergoeden paardencoaching helaas (nog) niet. Wel is vergoeding vaak mogelijk via je werkgever, het UWV of de Gemeente. Neem gerust contact met ons op, zodat we met je mee kunnen denken.

Jouw werkgever wil heel graag dat je weer snel beter gaat voelen. Voor beide een win win situatie. Wist je dat jouw werkgever potjes heeft om een gratis coach traject aan te gaan? Vraag hiernaar bij je leidinggevende of HR afdeling.

Ook via de gemeente is veel mogelijk vanuit de PGB/WMO/participatiewet/bijstand. De gemeente vergoed dan je traject. De regels verschillen per gemeente. Neem daarvoor contact op met je WMO begeleider of vraag ernaar bij jouw gemeente.

Indien je bij het UWV loopt met een uitkering, ziektewet of WIA, zijn er diverse gratis trajecten te volgen. Op maat gemaakt voor jouw situatie. Je kunt dit vragen bij jouw re-integratie begeleider. Kijk naar de mogelijkheden op Caprilli re-integratie UWV.

Het coachtraject wordt geheel op maat gemaakt, afhankelijk van jouw doelen en wensen. Benieuwd naar de werkwijze van Be Fit & Happy? Bekijk hieronder de werkwijze voor inzicht in de stappen in het coachtraject. Heb je vragen of interesse? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

De werkwijze van Be Fit & Happy

Hieronder vind je uitleg over hoe het ‘Balance your body and mind programma’ in zijn werk gaat.

Stap 1: Het vrijblijvende kennismakingsgesprek

 • Kennismaken met elkaar (ongeveer 20min).
 • Uitleg wat (paarden)coaching is.
 • Website/kosten
 • Kort de coachvraag bespreken.

Stap 2: Het intakegesprek

 • Fitcheck en/of nutrientencheck.
  – Hierbij ontvang je inzicht in jouw punten die uit balans zijn.
  – En ontvang ik inzicht in jouw (voedings)patronen en doelen.
 • Afstemmen van jouw wensen en doelen en punten die uit balans zijn.
 • Afstemmen van het coachtraject.

Stap 3: Coachcontract opstellen

 • Het coachcontract wordt opgemaakt.
 • Met daarin een formulier die we gebruiken als nulmeting van jouw situatie.

Stap 4: Het traject

min
Gezonde mindset

 • 8 sessies van ongeveer 1,5 uur.
 • De sessies zullen afgestemd worden op jouw thema en richten zich op mindset, voeding en mindfull bewegen/sport.
 • De sessie kunnen, afhankelijk van wat er voor jou op dat moment nodig is, plaatsvinden via lifecoaching, online via zoom, sportsessie, wandelcoaching of bij het paard.
 • Veiligheid bij de paarden wordt besproken en gemonitord.
 • Paarden zijn van nature vlucht- en kuddedieren, deze combinatie maakt dat ze heel gevoelig zijn voor non-verbale signalen! Wanneer jij tijdens de sessie onderdeel wordt van de (mini)kudde, zal het paard direct op jouw aanwezigheid en energie reageren. Een paard kan geen gedachten lezen, maar ze voelen jouw innerlijke toestand aan zoals jouw emoties, jouw lichaam en houding (hart en buik). Wanneer jouw toestand in je hoofd niet overeenkomt met de toestand in je buik/hart (incongruentie noemen we dat), zal het paard direct daarop reageren. Dit maakt dat je snel tot de kern komt.

Gezonde voeding

 • Afhankelijk van jouw doelen zal je op een specifiek programma ontvangen:
  – Basispakket (Doel: gezond ontbijten)
  – Basispakket+ (Doel: gewicht verliezen)
  – Bronspakket
  – Zilverpakket
  – Winnerspakket *
  – Bovenstaand pakket aangevuld met persoonlijke aanvullingen
 • Je ontvangt een eetschema op maat.
 • Je krijgt een ‘gezonde tussendoortjes’ lijst.
 • 1 op 1 coaching: Ongeveer om de 2-4 weken hebben we een (online) coachingsmoment, waarbij er mogelijkheden zijn om te wegen en meten bij mij aan huis.
 • Indien nodig wordt een eetdagboek bijgehouden en geanalyseerd.

* gratis extra personal training sportuurtje cadeau

Mindull bewegen / sport 

 • 1 personal training sportuurtje van 1 uur die we samen invullen afhankelijk van jouw doelen.
 • Indien jouw wensen en doelen daarbij aansluiten kan 1 van de 8 bovenstaande sessies ook ingevuld worden met mindfull bewegen/sport.

GRATIS extra’s speciaal voor jou:

 • Keus uit een gratis supermarkt of koelkastsafari (1h) ter waarde van 100 euro. Max 20 kilometer van Numansdorp, anders 0,23 cent/km extra.
 • Altijd plek voor je vrij bij Fitchallenge Numansdorp. Een sportuurtje waarbij we op een laagdrempelige manier jou letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen.
 • Mogelijkheid om GRATIS aan te sluiten bij de 10 dagen fitmarathon, waarbij je ondersteunt wordt door diverse coaches en een gemotiveerde groep. Deze 10 dagen fitmarathon hebben elke maand een andere thema, om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.
  – Supportgroep
  – Diverse trainingen over voeding, gedragsverandering
  – Gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
  – Work-outs
  – Winnen van mooie prijzen
 • 24/7 Whatsapp ondersteuning met reactie binnen 24 uur.
 • Deelname aan online inspiratiegroepen waaronder Fit Community met work-outs vanuit huis en Healthy & Happy people waarin heerlijke recepten en andere inspiratie gedeeld worden.
 • Diverse masterclasses over voeding.

Stap 5: Evaluatie

 • Tussen de sessies door is er genoeg ruimte voor evaluatie.
 • Er zal ook rond 8 weken een tussenmeting uitgevoerd worden, zodat we zorgen dat je op “koers blijft”.

Stap 6: Afronding

 • Er zal een kort evaluatiegesprek plaatsvinden via zoom/bellen (ongeveer 20min).
 • Aan het einde van het coachtraject is er een eindmeting van jouw situatie, zodat we kunnen zien in hoeverre jij gegroeid bent en er een gedrags- en leefstijlverandering teweeg gebracht is.

“At any moment the decision you make can change the course of your life forever. Living the life you think you deserve.”