Over mij

In 2010 liep ik vast in een depressie. Vóór die tijd dacht ik oprecht dat ik goed bezig was met voeding, beweging en mindset. Echter was ik een paar kilo te zwaar, voelde mij futloos en leefde vanuit mijn hoofd. Dit was een heftige en donkere periode, waarin ik voor het eerst een inkijkje kreeg in mijn diepgewortelde patronen, geleerd heb om meer congruent te zijn en emoties te uiten. In 2013 leerde ik mijn huidige vriend kennen die mij introduceerde in de wereld van gezonde voeding met als ondersteuning Herbalife. Ik ervaarde als snel meer energie en leerde steeds betere keuzes maken op het gebied van gezonde voeding. De goede voeding had onder andere een positief effect op sportgebied. Ik ging steeds meer uit mijn comfortzone en kon mijn droom realiseren: de marathon van Rotterdam lopen. En ja, wat was ik trots en blij en wat heeft Herbalife mij ondersteunt op het gebied van voeding en herstel en om mijn (sport) doelen te bereiken. Ik kon de hele wereld aan dacht ik!

Een paar maanden later, in 2019, kreeg ik echter de volgende uitdaging voor mijn kiezen; ik belandde in een heftige burn-out. Ik kon letterlijk niks meer, stond stil voor mijn gevoel en raakte ook nog onverhoopt mijn baan kwijt. Hoe kon dit nou? Mijn conditie en voeding was toch perfect? Hierin lag echter de sleutel: ik was mijn mindset vergeten! Ik ben mij nóg meer gaan verdiepen in goede en gezonde voeding. Wederom heeft Herbalife mij ondersteunt om te herstellen van de de burn-out door de broodnodige voedingsstoffen te leveren. Want mijn lijf schreeuwde om goede voeding(stoffen), die je tegenwoordig helaas bijna niet meer alleen uit je dagelijkse voeding kunt halen. Daarnaast heb ik vele boeken gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gelezen, waaronder ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk, ‘De tijger ontwaakt’ van Peter Levine, ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle en ‘Traumsporen’ van Bessel van de Kolk. Ook heb ik een aantal persoonlijke trajecten gevolgd, zoals mindfulness trainingen, systemische werk en paardencoach sessies om zo nog meer te gaan luisteren naar mijn lijf en emoties.

Ik ben dieper gaan beseffen hoe belangrijk de drie elementen zijn. Vóór de burn-out had ik dan wel een fit lichaam, met ondersteuning van goede voeding en beweging, ik vergat echter daarbij een belangrijk element: een positieve mindset. Nu kan ik dan ook met overtuiging zeggen: zowel gezonde voeding, beweging als een gezonde mindset zijn nodig om fysiek en mentaal in balans te komen waardoor je je weer fit en energiek kunt gaan voelen. Als 1 puzzelstukje wankelt, val je vroeg of laat uit!

Toen ik dan ook eind 2021 long covid kreeg en wederom langdurig dreigde uit te vallen, bleek ik gelukkig al de tools in handen te hebben om hier snel en effectief uit te komen! Wederom is de drieluik hierin weer onontbeerlijk. Dit pas ik nu ook toe bij andere long covid patiënten binnen mijn praktijk om ze weer fit en vitaal te laten voelen. En met succes!

Door deze methode elke dag zelf toe te passen in mijn leven, heeft erin geresulteerd dat ik mij op dit moment weer fit en vitaal voel. Waardoor ik met passie andere kan helpen om in balans te komen, maar ik mijn vrije tijd ook weer kan genieten van het leven en van sporten.

Door specifieke opleidingen en trainingen te volgen op het gebied van systemisch werk & familie opstellingen (met de inzet van paarden), stress-release, coachen met het zenuwstelstel volgens het polyvagaal theorie, vitaliteit & leefstijl, adem- & ontspanningsmethodieken, Internal Family Systems en Somatic Experience & traumawerk kan ik jou nog beter begeleiden in de coachsessies.

In mijn coachsessies maak ik gebruik van de holistisch aanpak (gezonde voeding, mindfull bewegen en een gezonde mindset), zodat we jouw lichaam en geest weer in balans krijgen, je grip krijgt op jouw leven en je je weer fit en energiek mag gaan voelen. Ik wens jou toe dat je net als ik lichaamsbewuster wordt en op persoonlijk vlak een mooi groei mag maken, waardoor je jouw eigen unieke pad bewandelt en kunt zijn wie echt bent!

Liefs, Maartje

 

Specialisme: (paarden)coaching, vitaliteit, systemische werk, mentale weerbaarheid, stress-release/polyvagaal theorie, burn-out/long covid/depressie/mental health, somatische/trauma, Internal Family Systems, voeding, (mindfull) bewegen

Om jou zo optimaal en professioneel mogelijk te kunnen begeleiden, heb ik een aantal diploma’s behaald:

MVK middelbaar veiligheidskundige bij Kader
2016-2017

Voedingscoach opleiding bij Ben Vitaal
2020-2021

Academie voor paard- en lifecoaching post HBO bij Essentie – 2021

Trauma training module 1 bij Sparkling
maart 2022

Trauma training module 2 bij Sparkling
juni 2022

Allround Vitaliteitscoach bij Civas
2022-2023

Basistraining systemisch werken bij Veelgoeds
2022-2023

Training Internal Family Systems bij Karibu coaching – 2023

Basisopleiding paardencoach voor UWV trajecten bij Caprilli – 2023

Training Reiki I bij Naar je Kern 2023 

Training coachen met het zenuwstelstel bij Navenja 2023 – 2024

Samenwerkingspartners

Boerderij de Berkenstee

BeFitandHappy en Boerderij de Berkenstee werken nauw samen met elkaar sinds 2021. BeFitandHappy coacht op deze prachtige locatie en samen doen ze regelmatig teambuildings en -uitjes. BeFitandhappy heeft als doelgroep (jong)volwassenen, die ze helpt om lichaam en geest in balans te brengen, zodat ze zich weer fit en energiek voelen. Daarentegen richt Boerderij de Berkenstee zich op kinderen en jongvolwassen. Waarbij ze kinderen die angst en onzekerheid ervaren of zich geisoleerd voelen, met behulp van de paarden meer zelfverzekerheid, plezier en rust geeft waardoor ze weer zichzelf kunnen zijn.

Volg Be Fit & Happy op social

“People change when uncomfortable. People grow when challenged?”