Balance your mind

Sta jij op dit moment op een kruispunt in jouw leven?

Je ervaart klachten op zowel mentaal als fysiek gebied of je bent zelfs uitgevallen met een burn-out, depressie, long covid of overtraind met sporten. Je wilt graag verder, maar weet niet hoe. Je voelt je onrustig en uit balans. Doorgaan op dezelfde tour kan echter niet meer. Via de reguliere gezondheidszorg merk je dat je vastloopt, want zij zien jouw mentale en fysieke klachten los van elkaar. Je voelt je niet begrepen.

Ik weet hoe je je voelt! Ik heb het zelf ook meegemaakt. Ik heb veel boeken gelezen en trajecten gevolgd, maar niet alles hielp. In de huidige maatschappij krijgen we veel prikkels te verwerken en leren we om vanuit ons hoofd te leven en vandaar uit keuzes te maken. We leven vanuit diepgewortelde patronen die ontstaan zijn in onze jeugd en door onze opvoeding. Echter voel je dat het knaagt van binnen. Je stelt jezelf vragen als: ‘Is dit het nu?’ en ‘Hoe kan ik nu luisteren naar mijn kleine stemmetje in mijn lijf als er zoveel achtergrondruis aanwezig is?” Het is duidelijk dan we in deze maatschappij niet geleerd hebben om te voelen wat ons lichaam duidelijk probeert te maken.

Ik wil je weer leren voelen en luisteren naar je lichaam en je emoties. Inzicht te verkrijgen in jouw diepgewortelde patronen en overtuigingen en uiteraard nieuwe, gezonde patronen aanleren. Daardoor komt jouw lichaam weer in balans en leer je te voelen welke keuzes voor jou juist zijn. Zo kun jij jouw eigen, unieke pad bewandelen en zijn wie echt bent!

De voordelen van coachen
Z
Je komt in beweging, zodat je jezelf verder ontwikkelt
Z
Toekomstgericht, je richt je blik vooruit
Z
Bewustzijn staat centraal
Z

Je krijgt zowel inzicht in je denken als handelen. Ook leer je een nieuw gedrag aan en hiernaar te handelen.

Echter heb je zelf de verantwoordelijkheid in handen voor jouw gehele proces en het eindresultaat, waarbij ik je uiteraard ondersteun en faciliteer zodat we het beste uit het traject kunnen halen. Daarbij is het belangrijkste uitgangspunt dat we werken vanuit een gelijkwaardige relatie tussen jou als coachee en mij als coach.

Wat levert het jou op?

Z

Je weet je (onverwerkte) emoties de ruimte geven en eventuele trauma’s uit het verleden worden opgespoord. Deze worden op een veilige, lichaamsgerichte manier aangepakt, zodat de fysieke blokkade niet langer een belemmering voor je hoeft te zijn.

Z

Je ontvangt inzicht in je eigen patronen en durft nieuwe, geleerde patronen in te zetten.

Z

Je weet hoe je uit je hoofd en in je lichaam kunt komen, doordat je je bewuster bent van je lichaam en ook luistert naar de signalen en emoties die het aangeeft.

Z

Je ervaart een fitte lichaam en geest die in balans is.

Z

Je ervaart een leefstijlverandering, doordat je bewustere keuzes kunt maken op het gebied van (gezonde voeding, beweging en) een gezonde mindset.

Z

Je groeit op persoonlijk vlak doordat je meer authentiek durft te zijn.

Door mijn unieke collega het paard zijn de voordelen nog groter

Z
Confronterend, eerlijk en direct
Z
Spiegelen jouw gedrag
Z
Je leert voelen naar je lijf en je emoties
Z
Je komt snel tot de kern, doordat je knelpunten inzichtelijk gemaakt worden en tot vernieuwde inzichten leiden
Z
Gericht op authenticiteit
Goed om te weten
9
Met paardencoaching voer je activiteiten met paarden uit. Je zit niet op het paard, maar staat of loopt ernaast.
9

Ook met (lichte) angst voor paarden is paardencoaching mogelijk, geef dit even aan tijdens het intakegesprek.

9
Ervaring met paarden(coaching) is niet vereist.

De investering in jezelf

Losse coachsessie (uurtarief): 95 euro (incl btw; voor ondernemers excl btw)

Coachtraject kort incl. intakegesprek, 3 sessies van 1.5h, evaluatiegesprek: 485 euro*

Coachtraject middel incl. intakegesprek, 6 sessies van 1.5h, evaluatiegesprek: 850 euro*

Coachtraject lang incl. intakegesprek, 10 sessies van 1.5h, evaluatiegesprek: 1325 euro*

*BONUS: deelname 5 daagse challenge

Omdat ik in de praktijk zie dat de mentale gezondheid van de cliënt invloed heeft op het hele gezin, bied ik 1 of meerdere coachsessies aan gericht op de impact voor het gezin en reik ik handvaten uit aan hen. De sessie kan ingezet worden naar wens ism met partner of gezin. Kosten: 75 euro per uur icm een coachtraject.  

Zowel paardencoaching als coaching zonder paard is mogelijk. En zowel live als online.
Diverse methodes kan ik inzetten om jou op weg te helpen, waaronder traumagericht coachen, systemisch opstellen, Internal Family Systems (voor meer informatie zie Over Mij)

Duo sessies zijn op aanvraag ook mogelijk.

Sessies bij het eigen paard en op eigen locatie zijn op aanvraag ook mogelijk.

Let op: de paardencoach locatie in Berkel en Rodenrijs is op aanvraag mogelijk.

De zorgverzekeraars vergoeden paardencoaching helaas (nog) niet. Wel is vergoeding vaak mogelijk via je werkgever, het UWV of de Gemeente. Neem gerust contact met ons op, zodat we met je mee kunnen denken

Jouw werkgever wil heel graag dat je weer snel beter gaat voelen. Voor beide een win win situatie. Wist je dat jouw werkgever potjes heeft om een gratis coach traject aan te gaan? Vraag hiernaar bij je leidinggevende of HR afdeling.

Ook via de gemeente is veel mogelijk vanuit de PGB/WMO/participatiewet/bijstand. De gemeente vergoed dan je traject. De regels verschillen per gemeente. Neem daarvoor contact op met je WMO begeleider of vraag ernaar bij jouw gemeente.

Indien je bij het UWV loopt met een uitkering, ziektewet of WIA, zijn er diverse gratis trajecten te volgen. Op maat gemaakt voor jouw situatie. Je kunt dit vragen bij jouw re-integratie begeleider. Kijk naar de mogelijkheden op Caprilli re-integratie UWV.

Het coachtraject wordt geheel op maat gemaakt, afhankelijk van jouw doelen en wensen. Benieuwd naar de werkwijze van Be Fit & Happy? Bekijk hieronder de werkwijze voor inzicht in de stappen in het coachtraject. Heb je vragen of interesse? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

De werkwijze van Be Fit & Happy

Hieronder vind je uitleg over hoe een traject in zijn werk gaat:

Stap 1: Het vrijblijvende kennismakingsgesprek

 • Kennismaken met elkaar (ongeveer 20min).
 • Uitleg wat (paarden)coaching is.
 • Website/kosten.
 • Kort de coachvraag bespreken.

Stap 2: Intakegesprek via zoom

 • Afstemmen van jouw wensen en doelen.
 • Afstemmen van het coachtraject.

Stap 3: Coachcontract opstellen

 • Het coachcontract wordt opgemaakt.
 • Met daarin een formulier welke dient als nulmeting van jouw situatie.

Stap 4: Het traject

 • De sessie kunnen, afhankelijk van wat voor jou gewenst is, plaatsvinden via lifecoaching, online via Zoom, wandelcoaching of bij het paard.
 • Tijdens de sessies gaan we aan de slag met jouw thema.
 • Veiligheid bij de paarden wordt besproken en gemonitord.
 • Paarden zijn van nature vlucht- en kuddedieren, deze combinatie maakt dat ze heel gevoelig zijn voor non-verbale signalen! Wanneer jij tijdens de sessie onderdeel wordt van de (mini)kudde, zal het paard direct op jouw aanwezigheid en energie reageren. Een paard kan geen gedachten lezen, maar ze voelen jouw innerlijke toestand aan zoals jouw emoties, jouw lichaam en houding (hart en buik). Wanneer jouw toestand in je hoofd niet overeenkomt met de toestand in je buik/hart (incongruentie noemen we dat), zal het paard direct daarop reageren. Dit maakt dat je snel tot de kern komt.

Stap 5: Evaluatie

 • Tussen de sessies door is er genoeg ruimte voor evaluatie.
 • Afhankelijk van de duur van jouw traject zal er een tussenmeting uitgevoerd worden, zodat we zorgen dat je op koers blijft.

Stap 6: Afronding

 • Er zal een kort evaluatiegesprek plaatsvinden via zoom/bellen (ongeveer 20min).
 • Aan het einde van het coachtraject is er een eindmeting van jouw situatie, zodat we kunnen zien in hoeverre jij gegroeid bent.

Ervaringen

Ik kijk terug op een hele fijne paardencoachsessie bij Maartje. Voordat we begonnen met de sessie, hielden we eerst een intakegesprek om tot de kern te komen. Het was fijn dat Maartje mij alle ruimte gaf om mijn verhaal te delen.  Ik voelde dat ik op een punt was gekomen om nog meer in mijn kracht te staan en nu echt volledig mijn missie met mijn bedrijf te gaan leven. Het paard was een perfecte spiegel voor mij in de sessie. Zij liet me zien waar mijn ware kwaliteiten liggen, maar juist ook waarin ik mezelf nog klein houdt. Dat was best confronterend. 

Maartje stelde de juiste vragen tussendoor om nog dieper te beseffen waar de aandachtspunten voor mijn groei liggen. In de sessie realiseerde ik mij hoeveel ik in twee jaar tijd was veranderd en dat het tijd was om nu echt mijn ware zelf te laten zien en mijn oude leven achter me te laten. Het was ontzettend grappig dat het paard mij dit ook duidelijk maakte: zij kwam op een bepaald moment onverwachts achter mij staan en gaf mij een duwtje in de rug. Dit was voor mij extra stimulerend om de voorwaartse stappen nu echt te gaan zetten. 

Dankjewel Maartje voor een prachtige sessie en jouw fijne begeleiding!

Linda

Voor het eerst een paardencoachsessie gedaan! Heel bijzonder om te ervaren wat de paarden mij hebben laten zien. Maartje weet op liefdevolle wijze de juiste vragen te stellen en gaat ook de zwaardere thema’s niet uit de weg. M.n. de systemische stukken hebben mij laten zien dat ik bewuster door mag zetten op de ingeslagen weg. Met recht een mooie ervaring!

Yvonne

Paardencoaching is heel geschikt voor mensen die teveel in het hoofd zitten. Het paard brengt je letterlijk naar het hier en nu en voelt wat je uitstraalt. Als dit niet klopt bij wat je zegt of waar je bent met je gedachten, dan geeft het paard dat aan. Ik kan enorm bezig zijn met scenario’s hoe iets zou kunnen gaan of met verklaringen waarom iets is zoals het is, kortom met de toekomst of het verleden. Het paard haalde me naar het heden, naar het hier en nu en maakte me bewust dat dat is wat telt. Wat zegt mijn lijf? Daar gaat het om. Want in mijn lijf zit de wijsheid, niet in mijn hoofd. Zelf ben ik met een werkdilemma de bak in gegaan en kreeg ik een systemisch opstelling waarbij ik op verschillende plekken moest voelen. Ik had geen idee waar welke plek voor stond. Maartje (die ook geen idee had waar welke plek voor stond) stelde vragen, ik voelde mijn lichaam en vertelde, het paard liet zien of dat wat ik zei ook klopte. Door het gedrag van het paard, kreeg ik een spiegel wat mijn lijf liet zien. Na alle plekken te hebben gehad, werd duidelijk waar welke plek voor stond en werd voor mij duidelijk wat ik moest doen m.b.t. mijn werkdilemma. Sinds de sessie heb ik stappen gezet, de eerste acties uitgezet en voel ik steeds of dit ok voelt in mijn lichaam. Verklaringen en scenario’s zijn er natuurlijk nog wel, maar op de achtergrond, want ik blijf in het hier en nu en voel wat daarin moet gebeuren. Voor mij was het gedrag van het paard een bevestiging dat wat ik voelde, dat dat klopte. Het mooiste moment was dat het paard al contact met me maakte nog voor ik de bak in ging en ik met mijn ogen dicht via een bodyscan bij pijn was gekomen. Het paard voelde dat en troostte me, zo bijzonder! En toen moest de sessie nog starten. Ik mag dus meer vertrouwen op mijn gevoel, naar de signalen in mijn lijf luisteren. Dankjewel paard Stoere en coach Maartje!

Yvon

Paardencoaching. Ik dacht niet dat het wat voor mij zou zijn want ik ben nooit een paardenmeisje geweest. Ik vond ze altijd groot en spannend. Maar wow, wat heeft me veel gebracht! Ik ben er achter gekomen dat paarden veel meer voelen dan ik dacht.
Ze hebben me veel inzichten gegeven. En ik ben hier verder mee gekomen in mijn verwerkingsproces dan bij de psycholoog.

Dankjewel Maartje!

Wendy

Ietwat onwennig kwam ik binnen. Ik heb ontzag voor (grote) paarden en wist niet precies wat ik kon verwachten. Het bleken pony’s te zijn, allemaal lieverds en heel erg op hun gemak en dat stelde mij gerust. Maartje nam ook echt de tijd om uit te leggen wat we gingen doen en wat ik kon verwachten. Ook tijdens de coaching maakte ze steeds de verbinding met wat het paard liet zien, legde dat uit en onderzocht samen met mij wat het te zeggen kon hebben. Het was een rare gewaarwording dat het paard zich tijdens de sessie wat afzijdig hield, maar op het moment dat ‘het kwartje bij mij viel’, het paard ook ineens liet zien dat er iets veranderd was. Zo mooi om dan bij mezelf de ontspanning te ervaren en die bij het paard terug te zien.

Het was een pittige middag, met onderzoekende vragen en interessante antwoorden. Heel blij met Maartje, die het hele proces begeleidde en me alle ruimte gaf om antwoorden te vinden.

WM

“Als je niet wil horen, dan moet je maar voelen” deze tekst werd nog wel eens op een negatieve manier gebruikt in de opvoeding van kinderen. Maar in het geval van paardencoaching is dit nu juist precies waarom paardencoaching werkt. Je kunt wel 100 of 1000 keer iets verteld krijgen over jezelf, maar soms moet je het zelf ervaren, voelen. Maartje biedt die mogelijkheid en geeft daarnaast ook een luisterend oor en fijne begeleiding. De oefeningen die ik van haar kreeg sloten perfect aan bij mijn hulpvraag en lieten me voelen in plaats van theoretisch redeneren.

Marjolein

Onlangs heb ik een sessie gehad met Maartje. Deze ervaring was erg bijzonder. Maartje was warm, vriendelijk, empathisch en professioneel. Ze kon de pony goed lezen en sloot hier goed bij aan. Hierdoor kon ze de juiste vragen stellen en bij de juiste punten komen om mij verder te krijgen dan het punt waar ik stond. Voor degenen die echt met zichzelf aan de slag willen is dit een absolute aanrader!

Suzanne

De coaching sessie met Maartje was een aparte, eerst koos Cowboy mij als cliënt terwijl hij in een andere wei stond als de coach pony’s. Cowboy heeft mij inzicht gegeven in mijn valkuilen en laten zien dat ik mag luisteren naar mijn onderbuik omdat dat is waar je het best aanvoelt wat goed is en wat niet. Hij en Maartje hebben mij laten zien welke stappen ik moet nemen om werkelijk tot mijzelf te komen. Het was zeer intens maar zo verlichtend en ontspannend tegelijk.

CvM

Paarden coaching nog nooit van gehoord maar mijn interesse was gewekt. Zonder verwachtingen ging ik er in. De sessie was super interessant en zo mooi alles wat er gebeurde was zo natuurlijk. Het paard liet me zien welke stap ik moest nemen om de toekomst in te gaan. Maar dan is het hoe doe je dat. Maar ook dat ging uiteindelijk vanzelf. Wauw ik kijk er nog steeds met dankbaarheid op terug. Heeft mij meer gebracht als ik verwacht had.

Tanja

Voor het eerst een coachings sessie met Paarden gedaan met Maartje was in het najaar 2021. Het was een hele bijzondere en fijne ervaring. Met de geweldige groep shetlanders die me opwachtten, waar ik er 1 van mocht uitkiezen. Hij kwam zelf naar mij toe.
Het was even zoeken naar de concrete vraag, die in de toekomst lag. Maartje hielp hier in mee door haar heldere kijk en manier van vragen stellen. Het bleek gedurende de sessie, met verrassende interventies van mijn paarden coachee dat ik eerst nog iets in het heden moest afsluiten, aankijken.

Dat was het team waar ik op dat moment in werkte en afscheid van ging nemen. Dit raakte mij diep en was een hele mooie en nodige bewustwording: wat het team, met de individuele leden, voor mij betekende en mij gebracht heeft en mijn rol daarin in de afgelopen periode.
Dit was nodig voor een goede afsluiting van mijn werk en om mijn ‘reis’ voort te zetten naar een nieuwe bestemming.
Dank coachee en Maartje voor deze onvergetelijke sessie en deskundige begeleiding.

Nicoline

Afgelopen maanden heb ik goede ervaring gehad met Maartje (Paarden Coach). Ik heb een traject van 3 sessies gedaan. Zo bijzonder was het met zoveel liefde. Ik ervaar meer rust, met name in mijn hoofd. Ik ben minder aan het “onzin denken”. Ik ervaar hierin echt een verandering. Bedankt Maartje!

Anoniem

“Wees de kapitein van jouw schip en neem het roer in houden! Want alleen jij bepaalt de koers van jouw leven.”